instructeur wordenOpleiding in Duitsland tot telemark instructeur level 1 IVSI

De afgelopen maanden is er intensief contact geweest met onze Duitse tele-vrienden van het DSV. Zij bieden donateurs van Telemark Nederland graag de gelegenheid om hun cursus tot telemark instructeur te volgen. Deze cursus leidt op tot het niveau van instructeur op verenigingsniveau, wat te vergelijken is met het Nederlandse skileraar A diploma. Na het voldoende afleggen van de examens krijg je een IVSI certificaat.
Om deel te kunnen nemen moet er wel aan een aantal voorwaarden worden voldaan.

Deelnemers dienen lid te zijn van een Duitse skivereniging. Dit is een administratieve vereiste. De DSV kan hierin bemiddelen. De deelnemers moeten daarnaast (logischerwijs) over voldoende skiniveau beschikken. Dit ingangsniveau wordt getoetst tijdens een zgn “sichtung”. Je gaat twee dagen op pad met Duitse opleiders. Zij zullen je vaardigheid onder verschillende skiomstandigheden beoordelen. Per seizoen worden 3 Sichtungen georganiseerd. Data en locaties vind je aan het eind van dit stuk.

Bij een voldoende test mag je deelnemen aan de opleiding. Deze wordt in de regel gehouden in de week na Pasen op een van de Oostenrijkse gletsjers. Prijzen en verdere informatie vind je op deze website.

Telemark Nederland wil eventuele geïnteresseerden graag ondersteunen. Denk dan aan voorbereidende trainingen waarbij we gebruik zullen maken van de Duitse eisen en het Duitse Telemark Lehrplan. Daarnaast kunnen we de gelegenheid bieden om, tijdens het Dutch Tele-Event, in Val Thorens samen met een Duitse opleider te oefenen op de meer specifieke elementen. Ook kunnen we je ondersteunen met het contacten met de DSV.

Liefhebbers voor deze cursus kunnen zich aanmelden bij Telemark Nederland. Stuur een mail naar mike@telemark.nl
Voor geïnteresseerden zullen we zo snel mogelijk een informatiebijeenkomst plannen.

Verdere informatie:
Sichtungen voor het cursusjaar 2015-2016:
27 november 2015 Hintertux
26 februari 2016 Oberjoch(Allgäu)
10 maart 2016 Kleinwalsertal (tijdens Telefest)
Opleidingsdata in 2016:
26 maart-02 april 2016 Stubaital