Informatie DTE

 

dutch telemark event

 

Ga mee met het Dutch Telemark Event in Val Thorens!

Voor de 19e maal staat het telemark event in Val Thorens, begin december 2017, op de agenda. We bieden jullie hetzelfde pakket aan, maar geven ook meer keuzevrijheid in het samenstellen van je pakket. Wij hebben geprobeerd zo goedkoop mogelijke prijzen uit te onderhandelen. Voor een aantrekkelijke basisprijs krijg je een busreis, drie dagen skipas en twee overnachtingen in een luxe appartement direct aan de skipiste. Dit kun je naar keuze uitbreiden met meerdere telemark clinics, een Diner Montagne

met nachtafdaling en een diner de départ. Ook dit jaar kun je het nieuwste materiaal testen van de Zwerfkei en Outdoor & Travel Outfitters. Het event vindt plaats op donderdag 30, vrijdag 1 en zaterdag 2 december 2017.

Wil je genieten van de eerste sneeuw van het seizoen met een oergezellige club telemarkers, schrijf je dan in voor het Dutch Telemark Event 2017. Het inschrijfformulier kun je downloaden van de site van Telemark Nederland, www.telemark.nl .

Overdag skiën en clinics volgen in het prachtige gebied van Val Thorens. Na het skiën genieten van een gezellige après ski. Vrijdagavond het Diner Montagne in Chalet de la Marine, wat vorig jaar een geweldige avond was, afgesloten met een nachtelijke afdaling naar Val Thorens.

Busreis, overnachtingen en skipas voor drie dagen

De basisprijs geeft je twee overnachtingen (donderdag en vrijdag) in een vier persoonsappartement, inclusief de busreis en drie dagen skipas. De prijs van het basispakket gaat uit van een volledige bezetting van het appartement. Je kunt in het inschrijfformulier aangeven met wie je het appartement wilt delen. TN zal bij het indelen van de appartementen hiermee rekening proberen te houden. Wil je met minder personen in een appartement dan kan dit tegen een kleine meerprijs. Een nachtje extra boeken kan ook. Heb je eventuele andere wensen, dan kan je dat in een email aangeven.

Het regelen van een extra overnachting op zaterdagavond in Val Thorens wordt steeds moeilijker en is vanaf nu ‘onder voorbehoud’ . Zie www.telemark.nl voor de actuele informatie.

Vroegboekkorting

Je hebt recht op een korting als je alles geregeld hebt voor 1 november.

Eigen vervoer

Personen die kiezen voor eigen vervoer krijgen een korting op het basisarrangement.

De appartementen

Wat info over de appartementen van Montana:

– Keuken, met o.m. oven, afwasmachine en tv;

– lakens en handdoeken zijn inclusief;

– er mag binnen niet gerookt worden en ook niet gelopen worden met de telemarkschoenen in de gangen;

– de schoonmaak is niet inbegrepen in de kosten. dus netjes achterlaten van kamers, badkamer, keuken.

Busreis

In het basisarrangement is nu ook de nachtbusreis opgenomen. De bus vertrekt op woensdagnamiddag uit Nederland en komt donderdagochtend tussen acht en negen uur aan in Val Thorens. De bus vertrekt op zaterdagavond en is zondagochtend weer in Nederland. Desgewenst kun je kiezen voor een ontbijt bij aankomst (van de bus) en een diner op de vroege zaterdagavond, voorafgaand aan het vertrek (van de bus). Nadere informatie over de busreis volgt (vertrekplaatsen, -tijden).

Opstaplocaties

Rotterdam (18 uur), Utrecht (19 uur), Eindhoven (20.15 uur) en Maastricht (21.30 uur).

Opstaptijden bij benadering aangezien we nog in onderhandeling moeten treden met de betreffende busmaatschappij.

Ski materiaal

De outdoor shops ‘Zwerfkei’ en ‘Outdoor & Travel Outfitters’ zijn aanwezig in Val Thorens met testmateriaal. Wel zo makkelijk als je toe bent aan een eigen set of vervanging van je oude spullen. De testski’s kunnen alleen voor een dagdeel worden uitgeprobeerd, dus je moet altijd je eigen skimateriaal ook meenemen naar Val Thorens.

Telemark clinics

De telemark clinics worden gegeven door Nederlandse, Duitse, Franse en/of Italiaanse telemark-instructeurs. Ieder met een ‘personal touch’ die met passie wordt overdragen. De groepjes bestaan uit maximaal zes personen. Voor 60 euro kan je deelnemen aan twee telemark clinics van elk een dagdeel (’s ochtends / ’s middags). Beginners bieden we een derde clinic aan. TN gaat er vanuit dat een beginnende telemarker wel enige alpine ski ervaring heeft en in elk geval alpine bochten kan maken.

Heb je vragen over ski-ervaring of interesse in telemarklessen voorafgaand in snowworld, neem dan contact op met Mike van de Veen via het contact formulier op de website.

Diner Montagne

Vrijdagavond kan je meedoen aan het Diner Montagne en de telemark nachttocht. Met de (laatste) stoeltjeslift ga je naar bergchalet de la Marine dat rechtsaf aan de blauwe piste ligt (Piste Les Dalles, télésiège des Cascades). Daar kan je een uurtje nagenieten van de zon op het terras en/of mooie ski ervaringen met elkaar uitwisselen in het gezellige bergrestaurant. Ter plaatse worden nog een paar ‘creatieve’ sportieve uitdagingen georganiseerd.

Om circa 18.30 uur begint het diner: keuze uit kaas- of vleesfondue met water op tafel, daarna een huisgemaakte dessert en koffie of thee. Na het diner gaan we gezamenlijk met hoofdlampen telemarkend de blauwe piste af. Deze piste is dan ook goed te doen voor de telemark beginners. Drankjes moet je zelf ter plekke afrekenen.

Diner de départ

Zaterdagavond kan je meedoen aan het eenvoudige diner de départ. Aansluitend stap je moe en voldaan in de bus richting Nederland. De locatie van dit diner is op dit moment nog onbekend en dus ‘onder voorbehoud’ .Zie www.telemark.nl voor de actuele informatie.

Algemene informatie

De reis wordt door TN georganiseerd zonder winstoogmerk. De accommodatie wordt geboekt bij Skiënin Frankrijk (Time-Out-Tours). Deze organisatie is aangesloten bij SGR. TN is niet aansprakelijk voor zaken die worden geregeld in de Algemene Reis- en Betalingsvoorwaarden van SkiëninFrankrijk.

Reis- en annuleringsverzekering zit niet in het pakket. TN adviseert je in elk geval een goede reisverzekering (met dekking voor wintersport) te nemen.

Er is in voldoende mate testmateriaal (telemark ski’s en schoenen) beschikbaar. Dit is echter geen huurmateriaal. Als je zelf geen telemark materiaal hebt, dan adviseren we je om dit voorafgaand aan de reis in Nederland huren. De kans is heel groot dat in Val Thorens eind november nog geen mogelijkheden zijn om telemarkmateriaal te huren.

Val Thorens ligt in een prachtig dal dat omgeven is door 6 gletsjers en 6 bergtoppen boven de 3000 meter met een adembenemend panorama. Een paradijs voor skiërs, snowboarders en telemarkers!. In Val Thorens ski je tot aan de voordeur. Tijdens het event zijn nog niet alle liften, winkels en faciliteiten geopend in Val Thorens. Afhankelijk van de sneeuwval worden zoveel mogelijk liften geopend. In de laatste 16 jaar is het niet voorgekomen dat er geen sneeuw lag. Toch biedt dit geen 100% garantie. In het geval dat er geen sneeuw is, gaat de geboekte reis wel door!

Voorafgaand aan de reis informeren we je ruim op tijd over de indeling van de appartementen, de clinics, de opstapplaatsen en -tijden van de busreis en allerlei andere praktische informatie.

Gebruik van persoonlijke gegevens

De reisorganisatie krijgt je naam, geboortedatum en de keuzes accommodatie+restaurant+bus/auto.

Telemark Nederland krijgt je naam, postadres en e-mailadres.

In november volgt een gedetailleerde reisbrief.