Bestuur

bestuur-erik

Voorzitter: Erik van de Pol [’60]

Meer over Erik

Bestuursvoorzitter sinds 2012.
Beroepsmatig is Erik skigids en trainer, en is veiligheidsmanager en opleider bij een grote Nederlandse touroperator waar hij de protocollen ontwikkelde op het gebied van lawinetechnische en alpiene veiligheid. Verder organiseert en begeleidt hij al meer dan 25 jaar telemarkcursussen, lawinetrainingen en tourtochten. Zie www.erikvandepol.com.

“Het is inmiddels alweer 30 jaar geleden dat mijn eerste telemarkbocht lukte, en sindsdien is het telemarken voor mij, behalve beroepsmatig boeiend en uitdagend, een hele grote persoonlijke passie. Ik geloof in de dynamiek van de sport, beleef de vrijheid van de beweging, geniet van de subtiliteit van de techniek en ben gefascineerd door de variëteit binnen deze skistijl.”

Met zijn functie als bestuursvoorzitter heeft het telemarken voor Erik een nieuwe dimensie gekregen. “Met als doel de sport in Nederland te populariseren zoeken we met een geweldig team naar mogelijkheden, naar kansen om die groei, soms in samenwerking met derden, te bewerkstelligen. We organiseren grote events en kleine bijeenkomsten, we faciliteren, bemiddelen, informeren..”

Ambitieus is hij zeker, maar ook een realist. En het mooie is dat als je dit leest, je al interesse hebt getoond in onze stichting. Welkom bij Telemark Nederland.Bestuursvoorzitter sinds 2012.

bestuur-mike

Vicevoorzitter: Mike van de Veen [’65]

Meer over Mike

Ik ben Vicevoorzitter binnen het bestuur. Begonnen met telemarkskiën in 1985. Ik ben sinds 2006 betrokken bij Telemark Nederland en sinds 2011 lid van het bestuur. Binnen het bestuur ben ik als algemeen lid bezig met het Dutch Telemark Event in Val Thorens; de skilessen en –leraren aldaar en daarnaast geef ik regelmatig trainingen in Zoetermeer. Skiën doe ik mijn hele leven al en door de losse hiel verveelt dat nog steeds niet. Mijn ambitie is om telemark/ freeheelskiën meer onder de aandacht van wintersportend Nederland te brengen, en om binnen 2 tot 3 jaar een Nederlands Telemark kampioenschap op de agenda te hebben staan.

bestuur-peter

Penningmeester: Peter (Peer) van Rijssel [’57]

Meer over Peter

Ik zorg als secretaris\penningmeester voor de ledenadministratie, de financiën en de verwerking van aanmeldingen van evenementen zoals het Dutch Tele Event in Val Thorens.
De passie met het telemarken is 30 jaar geleden ontstaan omdat dat een leuke-, sportieve- en praktische manier was om bergtochten te kunnen maken in de winter. En het leek me gemakkelijker aan te leren dan alpien skiën (Hmm..). Eerst cross country langlaufen, tegenwoordig alleen nog alpien telemarken.
Je eigen spoor trekken buiten de gemarkeerde paden: de rust, de ruimte, en de telemark dans in de losse sneeuw, hoe snel kan een mens gelukkig zijn.
Ik wil meer bekendheid geven aan het telemarken. Daarvoor moet Telemark Nederland (vooralsnog binnen Nederland) het centrale punt zijn. Daar steek ik mijn energie in, en jij hopelijk ook.

Fons Otto

Algemeen bestuurslid: Fons Otto [’70]

Meer over Fons

Sinds de zomer van 2014 lid van het bestuur van Telemark Nederland.

Sinds mijn jonge jeugd ben ik al een fanatieke alpineskieer. In 2009 heb ik voor het eerst op telemarkskies gestaan op de skibaan in Zoetermeer.  De buitentemperatuur was toen 29 graden. Het kan zijn dat door deze temperatuursomslag van buiten naar binnen er iets is ontstaan. In dezelfde week heb ik mijn alpineskies aan de wilgen gehangen en heb ik mijn eerste telemarkset aangeschaft. Uiteraard betekent dit dat je weer een stap terug moet in de tijd. Echter het plezier wat je er daarna aan beleeft,  dat is voor mij meer dan de moeite waard geweest.

Binnen Telemark Nederland zal ik mij, buiten de algemene zaken, bezig gaan houden met de externe communicatie via deze website, Facebook en Twitter. Tevens vind ik het van het grootste belang dat we de telemarksport onder de aandacht gaan brengen bij de jongere en de oudere jeugd. Mijn zoon(18) en dochter(16) zijn reeds ook freeheelers geworden. De jongste(11) kan niet wachten om haar alpineskies in te ruilen voor een paar telemarkskies.

bestuur-wil

Algemeen bestuurslid: Wil van der Holst [’61]

Meer over Wil

Als algemeen bestuurslid sinds 2012 verzorg ik een deel van de website en mailings, het materiaal voor evenementen en verricht diverse ondersteunende werkzaamheden.
Vanaf 1999 een fanatieke telemarkskiër op piste maar bij voorkeur daar buiten als het kan. De ene keer ligt de nadruk wat meer op het toeren en de andere keer op het freeriden.

Mijn doelstelling binnen Telemark Nederland is om het telemark skiën binnen Nederland en België naar een breder publiek bekendheid te geven en andere te laten meegenieten van het plezier wat wij als telemark skiërs hebben. En als dat betekend dat de een met een traditionele set aan het toeren is of de ander backflips maakt in new school style, zolang jij er maar plezier aan beleeft! Meer valt er niet uit te halen.

Verder ben ik de man achter telemarkshop.nl waardoor ik de nieuwtjes uit eerste hand hoor en probeer hiervan de zin en onzin te ontrafelen voordat dit in de winkel komt. Voordat nieuwtjes op de markt komen heb ik vaak de mogelijkheid om deze te testen om te zien of het echt iets toevoegt of dat het weer eens een project is van een hobbyist. Zie jij nieuwtjes die nog niet op deze website of Facebook staan mail mij dan zodat de rest van Telemarkend Nederland kan meegenieten.